Brioszka czekoladowo-kokosowa

Print Friendly

Zrobiłam w ramach odkurzenia mojego automatu do chleba :-)) Przepis pochodzi z książki „Domowy chleb”.

Program: brioszka lub chleb zwykły

około 750 g chleba

Składniki:

400 g białej mąki pszennej
70 g płatków czekoladowych (ja posiekałam czekoladę z orzechami)
40 g wiórków kokosowych
70 g masła
240 ml mleka
półtorej łyżeczki drożdży
40 g cukru
łyżeczka soli

Wykonanie:

Do formy do pieczenia wlać mleko i roztopione masło. Dodać cukier, sól a następnie mąkę i drożdże. Wybrać program i stopień zarumienienia skórki. Gdy automat zasygnalizuje wrzucenie dodatkowych skladników, dodać płatki czekoladowe i wiórki kokosowe.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.