Lody bananowe (z cynamonem)

Print Friendly

W tamtym roku zrobiłam dla córeczki lody owocowe ze szczyptą imbiru. Teraz postanowiłam poeksperymentować i zmodyfikować przepis – eksperyment się powiódł zważywszy na fakt, że córeczka pochłonęła pierwszą porcję i poprosiła o kolejną 🙂

Polecam również lody Daim.

Składniki:

450g bananów
50 g cukru brązowego
200ml źródlanej wody (dałam wodę mineralną)
skórka otarta z 1 cytryny (dobrze wyszorowanej i sparzonej)
sok z 1/2 cytryny
sok z 1/2 limonki (można zamiast niego użyć tylko soku z cytryny)
300g serka homogenizowanego (u mnie był to serek o smaku waniliowym)

do połowy masy dodałam odrobinę cynamonu.

Wykonanie:

Miksujemy ze sobą wszystkie składniki w blenderze. Nalewamy do foremek na lody (prawie do pełna) i mrozimy w zamrażalniku minimum przez 5 godz.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.