Dieta proteinowa – bezy czekoladowe

Print Friendly, PDF & Email

Od tygodnia znowu próbuję schudnąć na diecie proteinowej. Na razie idę zgodnie z wynikami Testu Dukana. Weszłam w fazę II.

Dziś zrobiłam po raz pierwszy w życiu bezy i to bezy z książki Dukana.

Składniki:

3 białka
6 łyżek stołowych słodziku w proszku
2 łyżeczki kakao „Van Houten” (lub inne beztłuszczowe kakao)
2 łyżeczki mocnej kawy
ja dodałam jeszcze cynamon i imbir w proszku

Wykonanie:

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Stopniowo dodawać słodzik w proszku zmieszany z kakao, a następnie kawę. Ubijać kolejne 30 sekund. Na blasze do pieczenia uformować bezy. Wstawić je do piekarnika nagrzanego do 150 st C. Piec ok 15-20 minut.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.