Trufle czekoladowo-rumowe z płatkami owsianymi

Print Friendly

w sam raz na Walentynki 🙂 Sekretem jest duża ilość rumu 😉 i dobre kakao. Przepis z moimi małymi modyfikacjami pochodzi z książki: „A Piece Of Cake” Leila Lindholm

1trufle 012 copy

Camera
NIKON D90
Focal Length
50mm
Aperture
f/4
Exposure
1/100s
ISO
1000

Składniki:

100 g masła,

135 g cukru,

120 g płatków owsianych,

3 łyżki dobrego kakao,

2 łyżki schłodzonej kawy,

rum lub koniak

Wykonanie:

Roztopić masło z cukrem i płatkami owsianymi. Dodać kakao i schłodzoną kawę. Dodać rum lub koniak wedle uznania (u mnie pokaźna dawka). Schłodzić w zamrażarce, a następnie szybko uformować trufle, obtoczyć w kakao lub kawałkach czekolady. Schłodzić w zamrażarce.

trufle 011 copy

Camera
NIKON D90
Focal Length
50mm
Aperture
f/4
Exposure
1/100s
ISO
1000

 

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

1 komentarz

  1. Majana 14 lutego 2015 at 23:27 Reply

    Piękne są te trufelki. Poproszę kilka 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.