Grzyby po cygańsku

Print Friendly

Przepis, który dostałam od naszej Cioci Gosi 🙂 Gosieńko – dziękuję bardzo! Grzyby są pyszne, wyrazisty smak. Takie jak lubię – pikantne i do tego z cebulą.

po_cygansku 006 copy

Camera
NIKON D90
Focal Length
50mm
Aperture
f/4
Exposure
1/30s
ISO
1250

Składniki:

1 durszlak ugotowanych grzybów,
1/2 kg cebul,
1 szklanka oleju,
1 szklanka wody,
5 łyżek stołowych octu,
5 łyżek stołowych cukru,
1/2 łyżki ostrej papryki (ja dałam 1 łyżkę),
3 łyżki stoł koncentratu pomidorowego,
pieprz i sól do smaku.
Wykonanie:
Cebulę zeszklić na oleju, dodać pozostałe składniki i dusić bardzo wolno 10 minut, włożyć do słoików, pasteryzować 30 minut.
5.00 avg. rating (93% score) - 1 vote

1 komentarz

  1. Majana 3 września 2014 at 21:40 Reply

    Muszą być pyszne takie grzybki. Nie jadłam jeszcze.
    Pozdrowienia:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.