Ogórki kiszone

Print Friendly, PDF & Email

mój najbardziej ulubiony przepis.

kiszone_ogorki copy

Camera
NIKON D90
Focal Length
50mm
Aperture
f/4
Exposure
1/80s
ISO
1100

składniki (na 0,5 litra zalewy):

korzeń chrzanu,

koper,

1 łyżka soli,

1 łyżeczka cukru,

główka czosnku

opcjonalnie – liście wiśni, gorczyca, papryczka chilli

Wykonanie:

na dnie naczynia ułożyć obrany chrzan, obrane ząbki czosnku, koper i ewentualnie liście wiśni, papryczkę chilli i gorczycę. Ułożyć ciasno ogórki i zalać gorącą zalewą przygotowaną w proporcjach – pół litra gorącej wody, łyżka soli i łyżeczka cukru.

5.00 avg. rating (95% score) - 2 votes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.