Budyniowe naleśniki

Print Friendly, PDF & Email

pomysł mojej córeczki 🙂 Do ciasta naleśnikowego dodałyśmy budyń truskawkowy. Smak może jakoś znacząco się nie zmienił, ale za to ten kolor różowy! Najukochańszy kolor córki :-))

Naleśniki można zjeść z nadzieniem ze słodkiego twarożku, miodu, dżemu, nutelli lub cukru.

 

nalesniki 017 copy

Camera
NIKON D90
Focal Length
80mm
Aperture
f/5.3
Exposure
1/30s
ISO
2500

 

Składniki:

1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
3 jajka
1 opakowanie budyniu (my miałyśmy truskawkowy z cukrem)
2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli

Wykonanie:

Do miski wlać mleko, wodę, dodać sól, cukier, wbić jajka. Wymieszać, na koniec wsypać mąkę z budyniem. Smażyć na rozgrzanym oleju.

 

5.00 avg. rating (93% score) - 1 vote

komentarze 3

  1. whiness 19 października 2013 at 19:22 Reply

    Aj, jakie delikatne! Robiłam już kiedyś naleśniki budyniowe, ale nigdy na budyniu, który dałby mi kolor różowy. Muszę to zmienić 🙂

  2. Majana 21 października 2013 at 21:33 Reply

    Jakie piękne i różowe! Na pewno smakują świetnie 🙂

  3. omlet 20 listopada 2013 at 23:59 Reply

    Wyglądają przepięknie. Muszą być cudowne w smaku: )

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.